13/04/2017

Els francesos i els suïssos són uns magnífics especialistes d'aquest plat

La Fondue és, en essència, la cuina d’aprofitament. Els millors formatges per a fer una fondue són els que estan més secs, especialment els de vaca i els de cabra barrejats.

Elaboració (Hem de partir de la base que tenim l’aparell de fondues):

Agafem les restes de formatge que tenim a la nevera des de fa temps. Si no en tenim, fem una selecció de 3 formatges curats a la nostra botiga de confiança. En traiem l’escorça i les parts que veiem més lletges. Tallem els formatges a daus petits (de la mida d’un cigró). Posem a escalfar la fondue amb un raig de vi blanc. Quan el vi estigui calent, afegim els daus mica en mica que es desfacin amb l’escalfor de la cassola. No parem de remenar fins que els grumolls s’hagin fos. Si teniu la sort de disposar d’oli de tòfona o bé tòfona d’estiu, en podeu ratllar una mica per sobre.


A banda, tindrem a punt: pa torrat tallat a daus, fruites (poma, taronja). Ho acompanyarem amb un vi blanc del pla de Bages.

 

Veure més notícies