14/04/2016

Un blau que està de moda. Un blau cobalt que ja és tendència. Un blau que enamora! És veure'l i desitjar-lo! 

El formatge Blau de búfala Muntanyola ha estat considerat el millor formatge artesanal de la seva categoria. Al certamen de formatges d’autor més important que es fa a l’estat espanyol, el  Gourmet Quesos (Madrid). 

Es dóna el cas que aquest formatge ha estat premiat dues vegades en poc més de 15 dies, ja que també va ser Medalla d’Or al Fira Làctium 2016 de Vic, un premi que reconeix la categoria de millor formatge artesà de Catalunya.

Aquest formatge elaborat amb llet de búfala, d'una granja procedent de l'Empordà, té un alt contingut en calci, magnesi i fòsfor, i un alt valor energètic. El seu interior és de color blanquinós amb petits foradets blaus per on circula l'oxigen que fa que es desenvolupi el fong blau. La seva cremositat el fa inconfusible. Es fon en boca i ens recorda els tanins de la fusta, l'alzina i el pi. La presència de blau li dóna el toc d'humitat i llarg repòs que ha tingut en bodega.

 

Veure més notícies