El blau de cabra, premiat a la XXII Fira del Formatge Artesà de Lladó

Muntanyola ha rebut la medalla de bronze en la categoria de ‘Durs de cabra’.

El Blau de cabra Muntanyola s’ha endut el tercer premi a la XXII Fira del Formatge Artesà de Lladó. Es tracta d’un concurs de formatges artesans que té per objectiu potenciar el sector formatger català i que se celebra anualment durant el mes de setembre.

El concurs, destinat als formatgers participants de la fira, ha premiat un total de 12 formatges repartits en 4 categories: ‘formatges de vaca’, ‘formatges d’ovella’, ‘durs de cabra, quallada enzimàtica’, ‘formatges de cabres toves i àcides, quallades mixtes o àcides’. De cada categoria s’han donat premis d’Or, de plata i de bronze.

El formatge blau de cabra Muntanyola, a més de la medalla de bronze a la Fira del Formatge Artesà de Lladó, ha rebut nombrosos reconeixements. L’any 2016 va obtenir la Medalla d’Or als World Cheese Awards i el 2009 el Làctium d’Or.

Es tracta d’un formatge de maduració lenta i amb escorça delicada i frágil. El seu interior és lleugerament blanc amb tons marfil pàl·lids on es dibuixen unes vetes blaves.

La Fira del formatge artesà de Lladó ja va guardonar en la passada edició, l’any 2016, Formatges Muntanyola, en aquest cas va ser pel formatge de cabra vell reserva.