Història
i tradició

Una història de generositat i de grans persones

La finca Urpina, a Sant Salvador de Guardiola, és fruit d’una història de generositat i de grans persones de la família Vila Isern amb dos fills amb discapacitat intel·lectual. L’any 2006 van prendre la decisió de fer una donació en vida de la finca a la Fundació AMPANS, qui a canvi es faria càrrec i cuidaria dels fills de la família quan ells ja no poguessin fer-ho i destinaria l’espai a generar oportunitats per persones amb discapacitat o situació de vulnerabilitat.

Centro especial de trabajo

A recer de les muntanyes de Montserrat, envoltats de vinyes centenàries i al costat d’una llar per a persones amb necessitats de suport, elaborem formatges artesans. Amb una manera de fer pausada, tranquil·la i amb un ramat propi de cabres que cuidem de ben a prop, fa que els formatges que elaborem conservin tot el seu saber, essència i sabor tradicional dels formatges artesans.

Legado de maestros queseros
Legado de maestros queseros

El 2015 a la Fundació AMPANS vam començar a dibuixar sobre el terreny la idea de fer una formatgeria. Un projecte d’economia social que permetria la creació de diversos llocs de treball adaptats, ja que l’elaboració de formatges contempla molts processos manuals i repetitius que s’adeqüen a les feines que fan  les persones que acompanyem.

Heretem el llegat del Jaume i la Maria. Amb una trajectòria de més de 20 anys com a mestres formatgers, en el moment de jubilar-se decidiren posar punt final al seu projecte professional, i va ser aleshores quan des d’AMPANS vam assumir el repte d’agafar el relleu. Durant més d’un any al costat del Jaume i la Maria,  vam estar aprenent tots els secrets de l’elaboració artesanal dels formatges.

Els nostres formatges

Reconeixements i premis

Tots els premis Formatges Muntanyola