Finca i
entorn

Proyecto social Quesos con Valor

La formatgeria està situada a la finca Urpina, una finca rural a Sant Salvador de Guardiola, a la comarca del Bages. Conscients del privilegi, creixem en harmonia amb el territori, respectant els espais i els ritmes del paisatge que ens envolta.

finca-entorn-formatgeria
Centro especial de trabajo

Gaudim del privilegi de tenir un ramat de cabres propi de 300 cabres a la granja de la finca. La llet amb la qual elaborem els formatges de cabra prové, en part, d’aquest ramat. Les cabres de la finca Urpina són murciana-granadina, una raça que es caracteritza pel seu alt contingut en greix i proteïna, aportant un rendiment elevat per a la producció de formatge. Destaquen dins del món ramader pel seu enorme valor genètic i apareixen en tercer lloc en el rànquing genètic CAPRIGRAN, l’Associació Nacional de criadors de caprí de raça murciana-grandina.

Gaudim del privilegi de tenir un ramat cabres propi de 300 cabres a la granja de la finca. La llet amb la qual elaborem els formatges de cabra prové, en part, d’aquest ramat. Les cabres de la finca Urpina són murciana-granadina, una raça que es caracteritza pel seu alt contingut en greix i proteïna, aportant un rendiment elevat per a la producció de formatge. Destaquen dins del món ramader pel seu enorme valor genètic i apareixen en tercer lloc en el rànquing genètic CAPRIGRAN, l’Associació Nacional de criadors de caprí de raça murciana-grandina.

A Formatges Muntanyola busquem la manera de ser autosuficients i sostenibles.

Caldera de biomassa i energia fotovoltaica

En la recerca constant per reduir el nostre impacte ecològic, hem fet el pas d’instal·lar una caldera de biomassa que dona serveis a la formatgeria i a la pallissa de la finca, i hem fet la instal·lació d’energia fotovoltaica a tots els edificis de la finca.

Aquests sistemes ens permeten subministrar fonts d’energia renovables a la formatgeria i la granja i a tota la finca Urpina.

Quesos

Els nostres formatges

Reconeixements i premis

Tots els premis Formatges Muntanyola