Les búfales, un animal singular amb una llet molt beneficiosa!

El formatge blau de búfala de Muntanyola ha estat un dels més reconeguts l’any 2016.

Com pot ser que d’un animal tan desafiant en surti una llet tan aromàtica, saludable i de sabor tan intens? Les búfales, imatge de rudesa, fortalesa, tosquedat, la força davant les inclemències. Tranquil•les, parsimonioses i de tracte delicat, ens ofereixen una de les llets més beneficioses per al cos humà.

Una llet amb un alt percentatge de calci, magnesi, fòsfor, vitamines, proteïnes, minerals i un alt valor energètic.
El seu alt valor nutritiu fa que sigui un producte excel·lent per a l’elaboració de derivats com formatges durs, tous, semi-tous i madurats. I com a conseqüència dels nivells de calci que presenta, la llet de búfala contribueix a la fortalesa dels ossos, dents i genives i afavoreix l’adequada coagulació de la sang, prevenint malalties cardiovasculars.

De la llet de búfala n’elaborem el formatge blau de búfala, amb una textura cremosa, una aroma inconfusible, un sabor lleugerament dolç i un color blanc-blavós.

Un autèntic formatge d’elaboració artesanal i un dels més reconeguts aquest 2016: medalla de plata als World Cheese Awards i millor formatge artesanal al Gourmet Quesos de Madrid i al Fira Làctium de Vic.