Formatges Muntanyola, premiats amb una medalla d’or i una de plata al World Cheese Awards

La 29a edició d’aquest concurs internacional s’ha celebrat a San Sebastián en el marc de l’International Cheese Festival. Amb aquest ja en són tres els reconeixements que els formatges Muntanyola han rebut durant el 2016.

Els formatges Muntanyola, que AMPANS elabora a la seva formatgeria de la finca Urpina (Sant Salvador de Guardiola), han estat premiats al World Cheese Awards. Més de 3.000 formatges d’arreu del món han competit per rebre el prestigiós reconeixement a nivell mundial que s’ha atorgat a San Sebastián en el marc de l’International Cheese Festival.

Un jurat format per més de 250 experts han atorgat medalles d’or, plata i bronze en diferents categories. El formatge blau de cabra de Muntanyola s’ha endut una medalla d’or i el formatge blau de búfala una medalla de plata.

Amb el reconeixement del World Cheese Awards els formatges Muntanyola ja sumen tres premis aquest 2016. El mes de març el blau de búfala va endur-se la Medalla d’Or al Fira Làctium de Vic, un premi que reconeix la categoria de millor formatge artesà de Catalunya.
El mateix formatge va ser considerat el millor formatge artesanal de la seva categoria al certamen de formatges d’autor més important que es fa a l’estat espanyol, el Gourmet Quesos, celebrat a Madrid el mes d’abril.

A Formatges Muntanyola elaborem formatge artesà amb 4 varietats de llet: cabra, búfala, vaca i ovella, des de la finca Urpina, a Sant Salvador de Guardiola, on AMPANS hi desenvolupa un projecte agroramader i social que dóna feina i acolliment a persones amb discapacitat.

Actualment a la formatgeria hi treballen 17 persones, 9 de les quals amb discapacitat.
Els formatges Muntanyola es poden trobar a diverses xarcuteries i botigues especialitzades i als punts de venda propis d’AMPANS (Garden i Canonge).