Voluntaris arribats de països tan llunyans com Nova Zelanda faran formatge a Urpina

AMPANS, en col·laboració amb el Servei Civil Internacional, ha organitzat el tercer camp de treball a la finca d’Urpina, a Sant Salvador de Guardiola.

Es tracta del tercer camp de treball que es fa a la finca, que ajudarà a la recuperació dels entorns d’Urpina, i també pretén fomentar la sensibilització mitjançant la relació, convivència i socialització de les persones amb discapacitat intel·lectual.

Aquest any comptem amb 9 joves voluntaris d’arreu del món procedents de: Finlàndia, França, Turquia, Dinamarca, Taiwan, Parets del Vallés i Rússia.
Els voluntaris coneixeran la finca, l’entorn de la mateixa, les activitats que s’hi fan, visitaran alguns municipis propers com Barcelona, Montserrat o Sitges, i conviuran amb les persones que viuen a la llar d’AMPANS a Urpina.

Però una de les feines més interessants que faran i que els aportarà un gran aprenentatge és la feina que faran a la formatgeria Urpina.
Coneixeran com s’elabora el formatge Muntanyola i conviuran amb la gent d’Urpina.
Per moure’s i desplaçar-se fins al poble ho faran amb les bicicletes del parc de bicis del Garden d’AMPANS, que rep el suport de Pirelli.

En els 15 dies d’estada entre nosaltres, també participaran en tasques de conservació del municipi de Sant Salvador de Guardiola impulsades des de l’ajuntament.

El mateix alcalde, Albert Miralda, rebrà als joves del camp de treball i participaran en les tasques de neteja del camí de la Font del Boix que es va que va cremar l’estiu passat.

L’ajuntament, com a agraïment, convidarà als joves a dinar al restaurant del poble i donar per finalitzada la dura jornada de treball.