El ramat de cabres de la Granja Urpina, tercer d’Espanya pel seu valor genètic

El ramat de cabres de Formatges Muntanyola a la Granja Urpina d’AMPANS ha destacat dins del món ramader pel seu enorme valor genètic, apareixent en tercer lloc en el rànquing CAPRIGRAN.

La raça caprina murciano-granadina és un tipus de raça ideal per a l’elaboració de formatge.

Com diria el pastor de la granja, en Joan, és com un Ferrari, un animal petit però amb un rendiment altíssim. Això es deu a que és una cabra molt lletera, però el que la fa més destacable és la qualitat de la llet que produeix.

Aquest tipus de cabrum es va introduir a Catalunya fa uns 40 anys. Els ramaders catalans tenien un contacte molt estret amb ACRIMUR, l’entitat murciana que gestiona el llibre genealògic d’aquesta espècie a la seva zona autòctona. Aquesta raça es troba en tota la conca del Mediterrani, sobretot a les zones més caloroses, així que s’ha adaptat ràpidament al territori català.

Com a valor afegit, Codintec ha estat premiat amb un Liderpack per la seva feina amb Formatges Muntanyola a l’hora de dissenyar el packaging dels productes de la formatgeria.

Aquest guardó té en compte envasats i embalatges creatius, innovadors i sostenibles, i des de 1995 és el premi més important d’aquesta indústria.