Urpina dóna aire nou a la Festa de la Verema que enguany celebrarà el 21 de setembre, amb els vins i els formatges Muntanyola, i la música en directe, com a grans protagonistes

Les actuacions de Clazzics, Los Valientes i Fecal Matter, ompliran la plaça de la formatgeria d’Urpina, en una tarda i vespre de tastos a peu de vinya i el circ de la Crica.

La tarda del dissabte 21 de setembre, la finca Urpina, a Sant Salvador de Guardiola, acollirà la verema solidària de la DO Pla de Bages.
A partir de les 17h i fins la mitjanit es podrà gaudir d’activitats relacionades amb els vins Urpina i els formatges Muntanyola que l’entitat elabora de forma artesanal a la finca. 

La música tindrà gran protagonisme i comptarà amb 3 grups manresans que amenitzaran la festa: Clazzics, Los Valientes i Fecal Matter. També hi haurà servei de bar a la plaça de la formatgeria i es podran comprar productes amb promoció especial de verema.
El tast musicat a peu de vinya és un dels grans atractius de la festa. El presentarà l’enòleg Joan Soler. Com que la ubicació del tast serà a la mateixa vinya, les places són molt limitades i caldrà una inscripció prèvia.

Una altra novetat destacada d’aquest any és el taller de circ, a càrrec de la companyia manresana ‘la Crica’, amb teles, trapezis, malabars i equilibris.
Com ja és habitual, els més xics podran gaudir de l’activitat de verema, recollint el raïm de la vinya i elaborant-ne el most.
També hi haurà el tradicional concurs de dibuix per als més xics, una activitat de geocaching i jocs gegants.

Urpina és una finca a Sant Salvador de Guardiola, a recer de les muntanyes de Montserrat, que va ser donada a AMPANS i que s’ha convertit en un projecte que dóna oportunitats d’inserció laboral i acolliment residencial a les persones amb discapacitat intel·lectual.

Al sòl d’Urpina hi creixen els ceps de Merlot i Cabernet Sauvignon dels que AMPANS elabora els vins 3 Nits i U d’Urpina.
Però enguany AMPANS presenta dos nous vins que acaben de sortir al mercat.
Amb varietats autòctones recuperades, AMPANS elabora Cor Valent, sumoll cent per cent, i Dues Mans, un cupatge amb base de mandó. Tots quatre vins sota el segell de la DO Pla de Bages.

La verema d’Urpina és la verema solidària del Bages i després de 10 edicions s’ha consolidat com una de les grans cites, amb activitats a tota la finca pensades per a tots els públics.

Aquesta edició compta amb el suport dels col·laboradors Puigdellivol, Fragua Manresana, Mafrica, Fusteria García, Selcovi, Bricdeu10 i Mebsa.Podeu trobar més informació a www.ampans.cat/agenda