Urpina es va omplir de gent per celebrar la Festa de la Verema, que va tenir els vins, els formatges i la música com a grans protagonistes

La 10ª edició de la verema solidària d’AMPANS va comptar amb un tast musicat a peu de vinya, circ amb La Crica, i les actuacions en directe de Clazzics, Fecal Matter, Quarts d’una i Los Valientes.

La finca Urpina, a Sant Salvador de Guardiola, va acollir dissabte la verema solidària d’AMPANS.
A partir de les 17h i fins la mitjanit els visitants van poder gaudir d’activitats relacionades amb els vins Urpina i els formatges Muntanyola que AMPANS elabora de forma artesanal a la finca.

La música va tenir gran protagonisme i va comptar amb 4 grups manresans emergents, entre els quals Clazzics, Fecal Matter, Quarts d’una i Los Valientes, quartet revelació que combina el so garatge i el punk. Va ser premi tendències del Regió7 a principis d’aquest any.

El tast musicat a peu de vinya va ser un dels grans atractius de la festa, que va comptar amb l’acompanyament musical del duet Sal i Pebre. L’inici va ser amb una versió de “petit País” de Lluís Llach i les diverses peces van anar acompanyant les explicacions de l’enòleg Joan Soler en un entorn immillorable.

Una altra novetat destacada d’aquest any va ser el taller de circ, a càrrec de la companyia manresana ‘la Crica’, amb teles, trapezis, malabars i equilibris.
Com ja és habitual, els més xics van poder gaudir de l’activitat de verema, aixafant el raïm a la tina i elaborant-ne el most i també hi va haver el tradicional taller de dibuix per als més xics.

Durant tota la tarda a la plaça de la formatgeria hi va haver l’espai food&wine, amb servei de bar i menjar per als assistents. La verema també va comptar amb un espai ‘Market’, amb parades d’artesans.

Urpina va ser una donació a AMPANS i s’ha convertit en un projecte que dóna oportunitats d’inserció laboral i acolliment residencial a persones amb discapacitat intel·lectual. La finca està situada a Sant Salvador de Guardiola.

Al sòl d’Urpina hi creixen els ceps de Merlot i Cabernet Sauvignon dels que AMPANS elabora els vins 3 Nits i U d’Urpina. Però enguany AMPANS presenta dos nous vins que acaben de sortir al mercat. Amb varietats autòctones recuperades, AMPANS elabora Cor Valent, sumoll cent per cent, i Dues Mans, un cupatge amb base de mandó. Tots quatre vins sota el segell de la DO Pla de Bages.

La Festa de la Verema ha comptat amb el suport de Puigdellivol, Fragua Manresana, Mafrica, Fusteria García, Selcovi, Bricdeu10 i Mebsa.

Podeu veure la galeria de fotos de la Festa de la Verema 2019, aquí.