15 alumnes del Grau de Direcció de cuina de la Joviat crearan postres amb els formatges Muntanyola

El grup d’estudiants d’hoteleria ja ha fet la primera visita a la formatgeria d’AMPANS, situada a la finca Urpina.

Hem rebut una visita diferent i molt engrescadora a la finca Urpina. Quinze joves del Grau Superior de Direcció de Cuina de l’Escola d’Hoteleria Joviat, han passat una matinal de tastos i aprenentatges amb els professionals de la formatgeria Muntanyola.

L’Escola Joviat i la Fundació AMPANS engeguen un nou repte juntes, un repte educatiu i solidari. Les dues entitats s’uneixen en una iniciativa que neix per fomentar valors i projectes socials, però també per impulsar el paper dels joves en la innovació a l’alta cuina.
Els futurs xefs i directors han acceptat el repte de crear un receptari dolç que tingui les diferents varietats de formatges Muntanyola com a element protagonista.

Els 15 estudiants ja han fet la primera presa de contacte amb el producte que treballaran. Aquest dijous, dins el marc del Fòrum Gastronòmic, han visitat la finca Urpina, on se situa la formatgeria Muntanyola i on han pogut observar el procés d’elaboració dels formatges: des de l’obtenció de la llet de cabra, per a aquesta varietat, fins a l’envasat dels productes finals.

En aquesta visita, els alumnes també han pogut conèixer de prop un model de negoci basat en la Responsabilitat Social, part essencial d’un dels projectes d’AMPANS que obren oportunitats d’inserció laboral a persones amb discapacitat.

La iniciativa Joviat – AMPANS de creació de receptes seguirà amb més vivències.
Els joves estudiants faran jornades de treball a la formatgeria en petits grups, formant part activa del procés d’elaboració, i tindran 2 mesos per pensar i crear les millors receptes de postres amb formatge, que es presentaran en un acte de tancament.