El Vell Reserva aconsegueix la medalla de Plata al Concurs Lactium de formatges artesans

El concurs referent a Catalunya, que va celebrar el passat 20 i 21 d’abril la seva quinzena edició a Vic, ha comptat amb la participació de més de 150 formatges distribuïts en quinze categories a concurs.

 

El Vell Reserva de formatges Muntanyola ha estat reconegut al Concurs Lactium 2024 de formatges artesans amb medalla de Plata en la categoria de formatges de pasta dura de cabra.

 

Aquest nou reconeixement se suma al palmarès d’un formatge que  ja acumula una medalla  d’or als World Cheese Awards, una plata al Concurs Lactium i tres bronzes als World Cheese Awards, Gourmet Quesos i Mondial du Fromage. Guardons que reconeixen, no només la qualitat del formatge, sinó també l’esforç i la feina ben feta d’un equip consolidat on cada membre aporta tot el seu saber fer i dedicació.

El formatge de cabra Vell Reserva està elaborat de forma artesanal amb llet pasteuritzada de cabra. Té una curació mínima de quatre mesos aconseguint una escorça rústica i florida que li aporta una aroma subtil a fongs de celler de masia. Aquesta escorça natural és fina i llisa oferint personalitat i rusticitat, que es pot reconèixer en cada tall. Trencadís. En boca hi mostra gustos de fruits secs, fulles seques i humides, i amb un punt de dolçor degut a la seva llarga curació.