La festa de la Verema

Un maridatge de formatges Muntanyola i vins Urpina, amb l’Oller del Mas com a celler convidat, és una de les activitats destacades dels actes de la Verema d’aquest dissabte a Urpina (Sant Salvador de Guardiola).

Un rocòdrom en el que podrà escalar públic de totes les edats, és una de les novetats de la verema solidària que organitza AMPANS dins del programa d’actes de la Festa de la Verema del Bages, a Urpina, Sant Salvador de Guardiola.

La verema solidària s’ha consolidat com una de les grans cites matinals de dissabte, amb activitats a tota la finca pensades per a tots els públics.
Des de la botifarrada del matí, fins a l’arrossada de migdia, hi haurà una caminada entre vinyes de 7 Km de recorregut, la collita i aixafada de raïm amb la mascota infantil de la Festa Major de Manresa -el Picapoll-, jocs, tallers i paradetes.

Un tast i maridatge dels formatges Muntanyola d’AMPANS i els seus vins d’Urpina, comentat per l’enòleg Joan Soler i l’expert en formatges, David Morera, a la Plaça de la Formatgeria d’Urpina amb l’Oller del Mas com a celler convidat, és una altra de les activitats de més èxit organitzades per AMPANS.

Una vegada més, l’Esport Ciclista Manresà, organitza la sortida en BTT des del Garden d’AMPANS i fins a Urpina, i també la tornada.
I enguany, els balls country posaran música a l’esdeveniment.

Podeu consultar el programa de la Festa de la verema solidària d’Urpina en aquest enllaç 
I divendres: nit de música, tapes i vi, al Canonge.
El Canonge ha preparat una nit de música, tapes i vins del Bages per la nit d’aquest divendres. Així, l’equip del Canonge ha preparat una nit especial de 6 tapes que se serviran acompanyades dels vins d’Urpina. La música anirà càrrec de l’artesenc DJ Edgar.

Aquest dia també és l’escollit per inaugurar el menú de Verema al Canonge, que només es podrà degustar durant el mes d’octubre, amb plats nous elaborats especialment per la verema i maridats amb vins del Bages.

El preu del menú és de 25€ i alguns dels principals productes amb què s’elabora provenen dels horts d’AMPANS, com la varietat recuperada de l’albergínia blanca o els tomàquets de l’hort.

Un altre dels productes seleccionats per al menú del verema del Canonge és el formatge blau de búfala Muntanyola, premiat en diversos certàmens d’àmbit nacional i estatal.